ФАЛЦОН

Металните покриви имат вековна история, която е доказала предимствата на този материал за всеки тип покривни конструкции. Най – използваните материали в миналото са били мед, цинк и олово, но с развитието на съвременните производствени технологии все по-често се използват по-достъпни материали.

LAMELLON


1. Дървени греди
2. Дъсчена обшивка
3. Специализирана мембрана
4. Подвижна щипка за захващане на Falzon
5. Falzon
B. Ширина на ламели Falzon
H. Височина на фалц
L. Дължина на ламели Falzon


Продукт Материал H
(височина фалц)
B
(стандартна ширина)
L min
(мин. дължина)
L max
(макс. дължина)
Falzon 25 Цветни метали
Стомана
25 mm 225, 330 и 540 mm 1000 mm 6000 mm
Falzon 38 Цветни метали
Стомана
38 mm 200, 305 и 515 mm 1000 mm 6000 mm
Забележка: Ламелите Falzon могат да се произвеждат по поръчка от различни материали. Дължината на ламелите може да бъде и над 6000 mm, ширината B на Falzon 25 може да варира от 220 до 720 mm, а на Falzon 38 - в диапазона от 190 до 690 mm.


FALZON
1. Вертикален носещ профил
1′. Монтажна конзола с термоизолационна подложка
2. Дъсчена обшивка
3. Специализирана мембрана
4. Подвижна щипка за захващане на Falzon
5. Falzon
B. Ширина на ламели Falzon
H. Височина на фалц
L. Дължина на ламели FalzonНарастваща популярност при съвременното строителство добиват изделията от метални листове с антикорозионна защита и нанесен слой декоративно покритие. Използването на отделни елементи “Falzon”, които се снаждат чрез скопчаване на единичен или двоен фалц гарантира много висока степен на водоплътност при скатни покриви. Формоване, чрез закръгляне позволява изпълнението на специфични решения в дъга.

При вертикални фасади продуктите “Falzon” дават уникалност на сградата, много висока устойчивост на атмосферни влияния и гаранция за водоплътност на обшивката. Отделните елементи могат да се произвеждат с неограничена дължина.Галерия