КАСЕТОН

Фасадните облицовки се изпълняват посредством полагането на един материал върху друг или често върху носеща конструкция. Целта е да се постигне финишен слой, предназначен да защитава от атмосферни влияния, както и да се осигури естетично завършване на фасадата. Самата облицовка не е задължително да осигури водоплътност, а е по-скоро  завършващ елемент, който предпазва от пряко проникване на вода и вятър в конструкцията на сградата. Препоръчва се използването на фасадни мембрани за повишаване степента на водонепромокаемост.

Продукт Материал H
(дълбочина)
B
(височина)
L
(дължина)
Cassetton Алуминий
Стомана
50 mm 295 - 1100 mm 1000 - 2900 mm
Забележка: Металните касети Cassetton могат да се произвеждат по поръчка от различни материали. Дължината и височината могат да бъдат по спецификация на клиента.


CASSETON
1. Монтажна конзола с термоизолационна подложка
2. Вертикален носещ профил
3. Окачвач
4. Силиконов дистанционер
5. Cassetton
B. Височина на метална касета Cassetton
H. Дълбочина на метална касета Cassetton
L. Дължина на метална касета Cassetton


Облицовките от метални касети Cassetton намират широко приложение в изпълнението на вентилируеми фасади. Монтират се вертикално на фасадата или под определен ъгъл. В зависимост от търсеното решение могат да бъдат произведени за монтаж с различен растер и с променлива фуга. Изделията могат да се полагат в една равнина или мозаечно в различни равнини. Този тип обшивка напълно удовлетворява изискванията за пожароустойчивост на фасадата, заради причисляването на изходния материал от цветен метал или стомана към клас „А1 – напълно негорим“.Галерия